23 februari 2019

Onderweg naar een kerk: GkV en NGK


Nieuwsbrief nr. 9 – feb 2019 | Maandelijkse uitgave van de Regiegroep Hereniging NGK-GKv over de ontwikkelingen in het proces van samengaan van de twee kerken. 

Een nieuwe kerk, een nieuwe naam
En… hoe noemen jullie haar? Dat is vaak de eerste vraag als je hoort dat er een baby geboren is. Nu de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKv) en de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK) het pad naar hereniging zijn opgegaan, wordt dezelfde vraag gesteld: hoe gaat die nieuwe kerk dan heten? Als Regiegroep die het proces begeleidt, laten we graag alle kerkleden meedenken. Ideeën en suggesties zijn welkom bij regiegroep@ngk.gkv.nl.

Meer lezen


De Regiegroep komt naar u toe
Waarom is die hereniging van NGK en GKv eigenlijk nodig? Hoe gaat die nieuwe kerk er uit zien? Als Regiegroep die het herenigingsproces begeleidt, gaan we daarover graag het gesprek aan. We zijn daarom de ‘Ronde van Nederland’ gestart met avonden in het hele land: van Leeuwarden tot Eindhoven, van Oegstgeest tot Hardenberg. 
Meer lezen


Nodig de Regiegroep uit
Gemeenten of kerkenraden hoeven niet af te wachten of er bij hen in de buurt een avond wordt georganiseerd. Ze kunnen ook zelf het initiatief nemen om leden van de Regiegroep uit te nodigen voor een ontmoeting. 
Meer lezen


Herstel van eenheid op Urk
Zondag 6 januari preekte in de Jeruzalemkerk (NGK) op Urk voor het eerst een predikant uit de GKv. En niet zomaar één: de zoon van de dominee die in de stormachtige jaren zestig op Urk stond. Een bijzonder voorbeeld van herstel van eenheid. 
Meer lezen

Verlangen naar een nieuwe kerk (vervolg)
In januari publiceerde de Regiegroep hereniging NGK-GKv het document Verlangen naar een nieuwe kerk, dat te lezen is via www.onderwegnaar1kerk.nl. Er wordt her en der al gereageerd. Reacties blijven welkom!
Meer lezen


Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op 23 februari 2019.

Immanuelkerk