27 november 2019

Inzamelingsactie Lionsclub Krimpen

————————————————————————————-

NIEUWE ‘DUBBELE’ INZAMELACTIE LIONSCLUB KRIMPEN AAN DEN IJSSEL

De komende maand vindt u in de hal van onze kerk weer een inzameldoos van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel, waarin u Douwe Egberts-waardepunten maar ook oud en vreemd geld kunt deponeren.  Deze ‘dubbele’ inzameling vindt plaats in het kader van een landelijke actie, waaraan tientallen Lionsclubs in heel Nederland meedoen.

Waardepunten voor pakken koffie

De lionsclubs kunnen de waardepunten bij Douwe Egberts verzilveren tegen pakken koffie. Het aantal ingezamelde punten wordt door Douwe Egberts ingewisseld tegen pakken koffie voor door de deelnemende lionsclubs aangewezen voedselbanken. De ‘Krimpense’ pakken koffie komen voor het zesde achtereenvolgende jaar ter beschikking van de plaatselijke Voedselbank Krimpen aan den IJssel.

Oud en vreemd geld voor staaroperaties

Net als de afgelopen drie jaren al het geval was, kunt u ook deze keer behalve DE-waardepunten ook oud en vreemd geld in de inzameldozen deponeren. Met de opbrengst daarvan worden oogoperaties in derdewereldlanden uitgevoerd. De Nederlandse Lionsorganisatie is via haar netwerk in staat om courant munt- en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Oud geld dat niet meer door nationale banken wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogstbiedende verzamelaars verkocht. Het aldus verkregen geld gaat naar oogklinieken in derdewereldlanden, waar een staaroperatie gemiddeld dertig euro kost.

Inzamelplaatsen

De inzameldozen staan de gehele maand december in de volgende kerkgebouwen: Ark, Bron, IJsseldijkkerk, Immanuelkerk, Rank, Rehobothkerk, Sionskerk (na de heropening, dus vanaf 15 december) en Wingerd. En verder staan er ook dozen in vier plaatselijke supermarkten op drie winkelcentra, terwijl er tevens weer inzameltassen komen te hangen in de bekende gele bussen van de Belbus Krimpen aan den IJssel.

Wij bevelen deze actie voor twee goede doelen van harte bij u aan!

—————————————————————————————————————–

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op 27 november 2019.