U bevindt zich hier: Home Over geloven

Geloven

Op zoek naar?

Veel mensen zijn tegenwoordig op zoek naar een antwoord op levensvragen. Dat zijn vragen als: waar kom ik vandaan, waar ga ik naar toe en waarom ben ik hier eigenlijk op deze aarde? De bijbel wil daar graag een antwoord op geven. Geloven in God als de Schepper van de hemel en de aarde en in Jezus Christus, de verlosser is de kernboodschap daarvan.
 

Geloven

Maar wat is dat nou eigenlijk geloven? Als je iets gelooft, dan weet je het zeker, of juist niet?

Lees meer...

Welkom bij God

Mensen maken onderscheid...

Wij mensen maken onderscheid op grond van ras, kleur, inkomen, status, macht, geld of charme. Dat maakt ons ook gevoelig voor machtmisbruik, corruptie, fraude, kleine of grote criminaliteit. Geen strelende gedachte: ook wij, u, ik, uw buurman, niemand uitgezonderd, kunnen tot grote misstappen komen. God zegt dat in de bijbel. Je ziet het ook op het journaal.

Lees meer...

Bijbel

Over de bijbel

De bijbel is niet maar één boek maar bestaat uit een hele bibliotheek van 66 boeken en meer dan 40 schrijvers hebben er aan gewerkt. De bijbel werd geschreven in een tijdsbestek van ongeveer 1500 jaar.

Lees meer...

De kerkdienst

Waarom moet je naar de kerk?

Het is geen moeten, maar een mogen. Het is een samenkomen met mede gelovigen, om samen God te eren en meer van en over Hem te leren.
God vindt het belangrijk dat mensen elkaar opzoeken om het geloof te delen, God heeft gezegd dat Hij de samenkomsten "van twee of drie in Zijn Naam" wil zegenen.

Ook jij bent welkom!

Iedere zondag komen wij dus als leden van onze gemeente samen in ons kerkgebouw de Immanuelkerk om God en elkaar te ontmoeten. En ook jij bent van harte welkom!

Lees meer...

Doop en avondmaal

God zegt: als je gelooft word je behouden en mag je bij me horen. Voor altijd, voor eeuwig! Dit staat in de bijbel, we horen het in de kerk als de dominee er over vertelt. Maar we mogen het ook zien en proeven. God houdt rekening met onze moeite. Geloven kunnen we niet zelf, daar hebben we hulp bij nodig. Daarom geeft God ons zichtbare tekenen die laten zien hoeveel hij van ons houdt. Dit noemen we sacramenten. Christus heeft ze in zijn tijd op aarde ingesteld. De doop en het avondmaal.

Als in onze diensten de doop wordt bediend of het avondmaal wordt gevierd ervaren we dit als een bijzondere dienst. Een dienst waarin we nog meer bepaald worden bij Gods verbond en genade.

Lees meer...

Gereformeerd (vrijgemaakt)

Wat is dan gereformeerd vrijgemaakt zijn?

Wij erkennen Jezus Christus als Heer in ons leven, maar ook als de Heer van de kerk.

Lees meer...

Over de Bijbel

bijbel

Welkom bij God

Bij God is iedereen, blank, zwart of geel, welkom; met goed gedrag of niet; God laat zich niet omkopen, ook niet door goede dingen op z’n tijd. Lees meer...

Geloven en dan?

Veel mensen zijn tegenwoordig op zoek naar een antwoord op levensvragen. Dat zijn vragen als: waar kom ik vandaan, waar ga ik naar toe en waarom ben ik hier eigenlijk op deze aarde? Lees meer...