U bevindt zich hier: Home Organisatie Werkgroepen KICK

KICK

Wie is KICK

KICK is een werkgroep die valt onder de commissie jongeren commissie jongeren.

Wat is het doel
De betrokkenheid van de kinderen bij de eredienst en in de gemeente vergroten zodat ook zij zich aangesproken voelen door het evangelie. Door middel van de bijbelklas wil KICK namens de kerk de kinderen vertrouwd maken met het christelijk geloof en de kerk.

Wat doen wij

Kindermoment
1 keer per maand tijdens de speciale kickdienst is er voor de preek een speciaal moment voor de kinderen waarin op hun niveau wordt uitgelegd waar de dienst/preek over gaat.

Kickkar

In de hal van de kerk staat een vrolijk gekleurde kar waarop kleurplaten met bijbels thema liggen. In de kar zitten ook potloden, leesboekjes etc. Als er een werkblad is gemaakt dan ligt deze ook op de kar en/of wordt uitgedeeld.

Collecteren
Elke zondagmorgen in de eredienst mogen twee kinderen de diakenen helpen met het collecteren. KICK verzorgt hiervoor het rooster.

Bijbellezen
Kinderen mogen in de eredienst de bijbeltekst voorlezen. Dit gebeurt in onderling overleg met de liturgiecommissie.

Bid- en dankdagen
KICK regelt samen met school en de predikant een thema voor deze twee dagen, ook is er een vroege middagdienst die speciaal op de kinderen en dit thema is gericht.

Kerstfeest
Met kerst organiseren we ook iets voor de kinderen, ieder jaar zoeken we naar een leuke invulling. Op alle feest/gedenkdagen wordt er iets voor en door de kinderen gedaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een leuke attentie, een lied, etc.

Doopattentie
Ouders die hun kinderen dopen krijgen namens de kinderen in de kerk een aandenken aan deze dag.

Bijbelklas
In april 2010 is KICK van start gegaan met een bijbelklas; in de middagdiensten mogen de kinderen om beurten (1 keer in de 5 weken zijn ze dan aan de beurt) uit de dienst met hun groep (basisschoolgroepen). Zij mogen dan werken over de bijbel en de kerk. De bijbelklas is voor alle kinderen in de kerk die de basisschool leeftijd hebben. Hierdoor leren de kinderen elkaar kennen ook al zitten zij op verschillende scholen.

KICK is een werkgroep die nog steeds nieuwe plannen aan het uitwerken is. Daarvoor kunnen wij heel goed nog meer mensen gebruiken die graag iets voor de kinderen willen betekenen. Lijkt het je leuk om mee te draaien en je handen uit de mouwen te steken, meld je dan bij èèn van onderstaande leden:

Sonja Zuidhof, Diana Evertse, Gerda van Rij, Jeanette Halma, Dirk van Veen en Yvonne Kramer