U bevindt zich hier: Home Onze kerk Over onze kerk Gemeente

Wie zijn wij?

We zijn een geloofsgemeenschap van ruim 630 leden. Wij geloven dat het lijden en sterven, de opstanding en de hemelvaart van Jezus Christus, zoals beschreven in de Bijbel, van blijvende betekenis is voor ons en voor ieders leven.

Jezus heeft voor ons gedaan wat wij niet kunnen: de zonden (=alle kwaad) van de hele wereld op zich genomen. En eens zal Hij terug komen en alles nieuw maken. Wat nu nog stuk is, zal dan heel zijn. Stel je voor: geen tranen, verdriet, honger meer. Alles zal volmaakt zijn. In die verwachting leven wij.

Wat betekent de kerk voor het leven nu?

Iedere gelovige zal dit anders verwoorden, maar de gemeenschappelijke noemer is toch: rust, zekerheid en vrede. Niet dat het leven van een gelovige gladjes verloopt. Maar het heeft wel een rustpunt. Samen zoeken we ook die rust: 's zondags in de kerk en door de week in bijbelstudie. We luisteren dan samen naar de stem van de Heer die gezegd heeft: "Komt allen tot mij, die vermoeid en belast zijn, en ik zal u rust geven". Tot Hem bidden we en tot zijn eer zingen we. Dat geeft ons vertrouwen in zijn bijstand en zijn aanwezigheid, en we geloven dan ook dat we in zijn hand geborgen zijn.