U bevindt zich hier: Home Nieuws Voor iedereen Het laatste nieuws Portal voor geloofsondersteuning aan mensen met een visuele beperking

Portal voor geloofsondersteuning aan mensen met een visuele beperking

ZWOLLE – “Vraag bijvoorbeeld om de liturgie in groot letter of dat iemand je haalt en brengt, ook al vind je het lastig om je afhankelijk op te stellen.”

Marga Zwanenburg ziet sinds haar twintigste bijna niets meer. “Ik ben nu 54 jaar en na al die jaren vervagen de beelden die ik toen heb opgeslagen”, zegt ze.

Voor werkers in de kerk die te maken hebben met mensen met een visuele beperking lanceert Opkijken.nl een nieuwe portal. Vanaf 9 oktober zijn daar informatie en ervaringsverhalen te vinden zodat kerkelijk werkers mensen zoals Marga kunnen begeleiden bij het vinden van hun plek in de kerk. “Het is dan ook prettig als er iemand in de kerk naast je zit die je kan helpen als je zelf niets ziet. Iemand die uitlegt wat er gebeurt, want je ziet zelf niet wat anderen doen. Zeker als je nieuwkomer bent, is het goed dat er een gemeentelid is die daar op let, zich daar bewust van is en dit oppakt. En je bijvoorbeeld ook meeneemt naar het koffiemoment na de dienst, want ook dat kan een drempel zijn.”

Opkijken.nl heeft Marga gevraagd wat nodig is om mee te kunnen doen in de kerk. Haar verhaal is te lezen op Opkijken.nl. Maar ook andere verhalen, tips en tools zijn nu te vinden in dit nieuwe portal van Opkijken!

“Mensen vragen zich af hoe ze met je om moeten gaan, zoeken voorzichtig contact en vragen of je hulp nodig hebt. Ik zeg wel eens gekscherend: eerst ben ik voor de ander alleen maar blind en pas later ben ik ook mens”, zegt Marga. “Maar de ander wil graag helpen en dat er rekening met je gehouden wordt, is al fijn. Omzien naar elkaar is zo ontzettend belangrijk!”

Ga naar Opkijken.nl en bezoek het nieuwe portal ‘Geloofsonderwijs aan mensen met een visuele beperking’: https://www.opkijken.nl/visuele-beperking/

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief (vink ‘Mensen met een beperking’ aan).