U bevindt zich hier: Home Nieuws Voor iedereen Het laatste nieuws Gaat u als vrijwilliger de gevangenis van Krimpen aan den IJssel in om gevangenen te helpen?

Gaat u als vrijwilliger de gevangenis van Krimpen aan den IJssel in om gevangenen te helpen?

Sinds een jaar zijn we bezig met een bijzonder project in de gevangenis van Krimpen aan den IJssel, genaamd ‘De Compagnie’.

De afdeling De Compagnie vormt met dertig cellen een aparte, zelfstandige afdeling binnen de gevangenis waarin gevangenen worden begeleid naar een baan na detentie. Gevangenen kiezen zelf voor deelname aan De Compagnie en zijn gemotiveerd om hun leven te veranderen. Vrijwilligers spelen een zeer belangrijke rol in De Compagnie. U komt iedere twee weken een avond naar de gevangenis. Als vrijwilliger bent u betrokken op de groep en u wordt specifiek aan één gevangene gekoppeld als mentor. U werkt altijd samen met een andere vrijwilliger op de afdeling en er is continue gevangenispersoneel aanwezig voor de veiligheid. Als u vrijwilliger wilt worden, gaan we graag met u in gesprek om te kijken of dit vrijwilligerswerk bij u past. We bieden u twee trainingsdagen aan waarin u wordt voorbereid op het werk in de gevangenis. Ook tijdens uw vrijwilligerswerk wordt u gecoacht en getraind. Wilt u meer informatie belt u mij dan gerust of stuur een e-mail. Ik help u graag verder! Kijk voor meer informatie ook op onze website: www.gevangenenzorg.nl

Met vriendelijke groet,
Kees van der Linden
Coördinator Vrijwilligers en Relaties
Gevangenenzorg Nederland
Tel. 079 3310568
Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U kunt ook contact opnemen met Dammes Baan
De diakenen