U bevindt zich hier: Home Nieuws Voor iedereen Het laatste nieuws "Neem dit meisje mee. Zij is onze ergste geval!"

"Neem dit meisje mee. Zij is onze ergste geval!"

Aygul kwam bij ons toen ze uit het opvanghuis van de stad werd gezet. Ze was agressief naar één van de verpleegkundigen en de maatschappelijk begeleidster had ons gebeld: "Aygul is het ergste geval dat we hier hebben. Als je haar niet mee neemt, zullen we haar de voogdij over haar kind te ontzeggen."

 

Een complete verandering na een moeilijk jaar
We namen het risico. Aygul en haar baby kwam in ons appartement te wonen. Het jaar wat daar op volgde was, toegegeven, erg moeilijk. Aygul had regelmatig woedeuitbarstingen, liep weg en verbleef bij druggebruikers - en gebruikte zelf ook drugs. Maar toen ontmoette ze God en nu is ze als een nieuw persoon. Aygul is compleet veranderd en is nu een prachtige moeder voor haar dochtertje. Maatschappelijk werkers die met Aygul bekend waren zijn verbaasd over haar verandering. Deze verandering is echter niet vanzelf gegaan. Het vereist de inzet van psychologen, een arts, een advocaat, talloze gesprekken en voortdurende begeleiding en toezicht. Maar boven alles, het vereist Gods wonderlijke werk!

Opvang
In verschillende steden in Rusland hebben we een opvangplek voor moeders zoals Aygul. Opgegroeid in een gebroken gezin, een verleden in een staatsweeshuis en vaak slachtoffer van huiselijk geweld.

"We hopen en bidden dat wat er is gebeurd in het leven Aygul ook gaat gebeuren met al die andere meisjes en jonge moeders", zegt Natasha, die ons werk in Oefa leidt. In de opvang leren ze hoe ze hun kinderen moeten opvoeden en worden ze voorbereid op een zelfstandig bestaan. Er is veel aandacht voor pastorale zorg en vaak komen vrouwen in de opvang, net als Aygul, voor de eerste keer in aanraking met het Evangelie. Om die reden wil ik jullie vragen om een gift te geven zodat dit belangrijke project voortgezet kan worden. En ik wil jullie ook vragen te bidden voor ons team in Rusland en de kinderen en gezinnen in onze opvang.

Doet u mee?
U kunt een tienermoeder weer hoop geven door een gift over te maken voor het werk van Mission Possible. Eén dag opvang kost € 10. Dit bedrag is ‘all-in’, inclusief onderdak, voedsel, psychologosische hulp en medische zorg. Met uw gift stelt u ons in staat om tienermoeders als Aygul te helpen een persoonlijke relatie met Jezus te ontwikkelen en een goede moeder te worden.

Wilt u meer doen?
Ook dat is mogelijk. Zo kunt u een (eenmalige) actie organiseren in uw gemeente. Maar er zijn veel meer mogelijkheden. Bel of mail mij als u hier vragen over heeft. Wij komen graag langs voor een presentatie. Kijk voor meer informatie op www.missionpossible.nl.

Bert Dokter,
Directeur Mission Possible Nederland

PS. Wilt u op de hoogte worden gehouden? Schrijf u dan in voor onze digitale nieuwsbrief.