U bevindt zich hier: Home Nieuws Voor iedereen Interkerkelijk nieuws Uitnodiging lezing 'Tussen biblicisme en Schriftkritiek'

Uitnodiging lezing 'Tussen biblicisme en Schriftkritiek'

Geachte broeder, zuster, Graag attenderen wij u op een lezing die D.V. gehouden zal worden op donderdag 31 mei in kerkgebouw ‘Het Brandpunt’ in Amersfoort.

Dr. P. Boonstra Egmond (GKv Bussum-Huizen) zal spreken over het onderwerp 'Tussen biblicisme en Schriftkritiek' met aandacht voor de nieuwe hermeneutiek. De Bijbel is een boek dat zowel aangevallen als misbruikt wordt. Hoe houden we vast aan het juiste gebruik van de Schrift als Gods woord in een postmoderne tijd waarin de Bijbel enerzijds genegeerd en anderzijds misbruikt en gerelativeerd wordt.Als kerken staan we voor een geweldige uitdaging. In een tijd die sterk verandert staat het lezen van de Bijbel onder druk. Daarnaast hebben we te maken met een nieuwe hermeneutiek die het gezag van de Bijbel ondermijnt. Dit alles vraagt van ons dat we ons bezinnen hoe wij Gods Woord als norm kunnen bewaren in een sterk veranderende cultuur.

Deze lezing wordt georganiseerd door het comité met de naam: Samen Gereformeerd. Bedoeling is dat meer lezingen zullen volgen. Het doel van dit comité is bijbels-gereformeerde leiding te bieden via openbare bijeenkomsten met sprekers, elkaar zo toe te rusten tot en elkaar te bemoedigen bij het vasthouden aan de klassiek-gereformeerd kerkelijke lijn; het herontdekken van gereformeerd goud dat onder het stof is verborgen geraakt. Ook willen we graag door informatie duidelijkheid verschaffen aan diegene die niet weten wat er (precies) aan de hand is en wat voor gevolgen dit heeft.

U bent van harte uitgenodigd om deze lezing bij te wonen. Er is tijd voor ontmoeting en gesprek en na de lezing kunnen er vragen gesteld worden. Er zal een collecte worden gehouden om de kosten te bestrijden.

Plaats/tijd: Het Brandpunt, Laan naar Emiclaer 101, Amersfoort, inloop: 19.30 uur, aanvang: 20.00 uur. Bij voorkeur tevoren opgave op ons e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Voor verdere info en studiemateriaal zie: www.samengereformeerd.nl. Te vinden onder het kopje hermeneutiek.

Hartelijke groeten,

namens comité ‘Samen Gereformeerd’

Evert Jan van Baardewijk